Veel jonge mensen vinden het fantastisch om een tijdje naar het buitenland te gaan voor het doen van vrijwilligerswerk. Toch brengt dit ook vaak de nodige risico’s met zich mee. Werken voor bijvoorbeeld de lokale bevolking in een ander land, is soms niet zonder gevaar. Kies daarom voor een reisverzekering die speciaal is toegespitst op vrijwilligerswerk in het buitenland. Waar let je op bij de keuze voor een reisverzekering?
Bij het verrichten van vrijwilligerswerk in het buitenland, past een goede reisverzekering. De Globetrotterverzekering is afgestemd voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Niet alleen backpackers sluiten deze reisverzekering af, juist ook mensen die zich hard gaan maken voor mensen in het buitenland, kiezen voor deze verzekering. Je kunt de deze verzekering volledig zelf samenstellen. Zo heb je de keuze uit Europa- of werelddekking en kun je met deze verzekering voor maximaal 2 jaar in het buitenland verblijven.
Vertrek je voor een tijdje naar het buitenland om vrijwilligerswerk te gaan doen? Verzeker dan de volgende rubrieken mee op de Globetrotterverzekering.
De rubriek S.O.S. Hulpverlening is eigenlijk de basis of grondslag van je reisverzekering. Deze rubriek biedt dekking in allerlei noodsituaties en het is een absolute must om deze subdekking mee te verzekeren.
Hoewel je op vrijwillige basis gaat werken in het buitenland, wil je je natuurlijk geen zorgen hoeven maken om je spullen. Kostbare zaken verzeker je mee onder de rubriek bagage. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook al je reisdocumenten.
Of je nu wel of niet je zorgverzekering in Nederland aan houdt, het is altijd slim om medische kosten mee te verzekeren in het buitenland. Een verblijf in een privékliniek of ziekenhuis is prijzig en wordt niet volledig vergoed vanuit je reisverzekering.
De financiële gevolgen vanwege een schade die je veroorzaakt aan een derde tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk, zijn niet altijd te overzien. Dankzij de dekking aansprakelijkheid hoef je je hier geen zorgen over te maken. Ook conflicten in het buitenland zijn nooit prettig om mee te maken, maar ze kunnen zich onverwachts voordoen. Door rechtsbijstand mee te verzekeren ben je altijd verzekerd van juridisch advies.
Met een gewone reisverzekering kun je vaak niet langer dan 60 dagen in het buitenland verblijven. Soms maakt een reisverzekeraar hiervoor een uitzondering. Bovendien kun je met een premietoeslag te maken krijgen als je vrijwilligerswerk gaat doen. De ‘gewone’ kortlopende of doorlopende reisverzekering is dus niet samengesteld voor mensen die een tijdje in het buitenland gaan werken. Daarom is het beter hiervoor een aparte verzekering af te sluiten.
Een reisverzekering voor vrijwilligers biedt vaak een uitgebreide dekking als je vrijwilligerswerk gaat doen in het buitenland. Spoedeisende medische kosten zijn bijvoorbeeld verzekerd tegen de kostprijs. Ziektekosten kun je vaak ook goed meeverzekeren. Ben je in geval van nood? Er is altijd een alarmnummer 24 uur per dag beschikbaar. Wettelijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en bijvoorbeeld je inboedel kun je ook meeverzekeren op de zogenaamde vrijwilligersverzekering. Dit maakt deze verzekering veel uitgebreider dan de reguliere reisverzekering.
Stap nooit zomaar het vliegtuig in, maar hanteer een checklist voor jezelf. Bepaalde zaken dien je goed te regelen voordat je naar het buitenland gaat. Graag geven wij je een aantal tips:
Sta je te popelen om in het buitenland aan de slag te gaan? Ga dan direct aan de slag met het vergelijken van de verschillende aanbieders en laat je goed informeren over de mogelijkheden en de premie die dat met zich meebrengt. Er is altijd een passende verzekering in jouw situatie af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart vrijwilligerswerk kunt verrichten elders in de wereld.
Ga je dit jaar vrijwilligerswerk doen in het buitenland? De tool op onze website helpt je bij het kiezen van de juiste reisverzekering.